Friday, December 31, 2010

...GooD Bye 2010...WeLcOMe 2011...!!!




HAPPY NEW YEAR 2011....!!!!!!




Salam semua....akhirnya 2010 telah pon meninggalkan kite n membawa kite masuk ke satu tahun yang baru iaitu 2011...kalo la korang boleh ingat-ingat balik mesti banyak sgt2 perkara-perkara penting dalam hidup korang yang dah berlaku sepanjang 2010...bagi aku...2010 memang merupakan salah satu tahun yang amat sweeeetttt...manissss....n berharga buat aku coz pada 2010 aku tamat belajar di peringkat Sarjana Muda and grad ngan kawan...tuh antara moment yang paling berharga la dalam hidup aku n terjadi dalam 2010...



...Salah satu detik beharga buat aku pada tahun 2010...



Bile sebut tahun baru jer...mesti orang akak bercakap pasal azam...tol x?? azam tahun sebelumnyer dah tercapai lom?? ape eh azam tahun baru..?? tahun ni aku berazam...blaa...blaaa....blaa....all about azam...hehe...penting sangat ker azam tuh?? Hurm... (~_~)

Pada aku menda tuh bukan la satu kewajipan untuk kite or kalo korang xde azam seolah-olah ko nie teruk sgt...xde masa depan...iidddookkk aaaaiihhh....cume pada aku azam nie kalo ade tuh satu bonus la...kire bagus la...coz azam nie seolah-olah macam penanda aras or target kite untuk menjadi yang lebih baik sekiranye terlaksana...kurang-kurang die bagi kite lebih bermotivasi la untuk mendapatkan sesuatu yang kite inginkan...andai nyer azam kite untuk tahun tuh xtercapai...its not mean that u're lossserrrr....!! no..!! no..!! Itu bermakna kite perlu ler usaha lebih sket kalo nak menda tuh tercapai...bukan give up...or dok la kat takuk lama...mengangkang xbuat pape seolah-olah ianya akan terlaksana sendiri...xley la macam tuh kan....kena la tingkatkan usaha...



Jangan sebab azam tak tercapai jadi gini plak...!!



Untuk aku sendiri...alhamdulillah...ade antara azam aku yang dah tercapai n terlaksana...tapi masih ade lagi yang xterlaksana...so kena la kerja keras sket pasni...hahaha...hopefully ade la kerajinan aku nk kerja keras tuh eh...hahaha...insyaALLAH...ape die azam aku tuh?? uiiissshhh...mane ley gtaw...bukan xboleh..boleh...tapi segan...so simpan-simpan jer la eh...hehehe...

Harapan aku semoga tahun 2011 nie...membawa lebih banyak kejayaan buat aku...n menjadikan aku lebih baik dari sebelum nie...insyaALLAH...untuk korang-korang semua pon aku harapkan menda yang sama k...semoga kite sama-sama lebih berjaya maju and cemerlang...aminnn....  (^_^)



HAPPY NEW YEAR 2011....!!!!!!







Thursday, December 30, 2010

...InsHa'ALLAH in MaLaY...

Salam semua...fuuhhh...fuuuhhh....adoi...banyak nyer habuk n sawang...giler lama x hupdate blog aku nie...hehehe...maaf ler yer ade komitmen lain plus xder banyak sangat story mory yang menarik untuk di share...kalo ade pon citer-citer remeh yang membosankan...

Kali nie aku nak share la story yang ley kata menarik la gak...penah dengar x lagu Insha'Allah yang dinyanyikan oleh Maher Zain...perrghhh...kalo xpenah memag korang kire kuno la gak sebab lagu nie punye la popular...dengan melodi yang sedap...lirik penuh bermakna...ditambah plak dengan sore Maher Zain yang jujur giler masa nyanyi lagi nie...Sebab tuh la lagu nie meletup-letup bukan kat Malaysia jer tapi seluruh dunia la khususnya negara-negara Islam..

Kalo ade plak yang xkenal sape Maher Zain nie...die nie adalah penyanyi dari Sweden yang lahir di Lebanon dan kemudian pada usia 8 tahun keluarga die ni berpindah ke Sweden...Dengan ringkas nyer die nie penyanyi lagu-lagu Inggeris yang berunsurkan ketuhanan la...yang penting die xde talian persaudaraan or adik beradik ngan Ziana Zain n Anuar Zain hokeyh...haha


Ini la die mamat Maher Zain tuh....kenal???


Nie plak gambar cover album die "Thank You Allah"...dapatkan yang original..!! haha....


Haaa...yang lagi bestnyer...baru-baru nie sambil-sambil aku tengah robek-robek Facebook aku...tetibe terbace la plak status hupdate si mamat Maher Zain nie...ape yang membanggakan aku...die bagitau kat status die tuh yang die tengah merakamkan lagu Insha'Allah dalam versi Bahasa Melayu...Malay...Wahhh...mungkin boleh dikatakan satu kebanggaan jugak la apabila ade gak penyanyi luar yang bukan serumpun nak rakam lagu die yang asalnyer bukan Malay...kepada Malay...


Nie plak bukti yang mengatakan die nak rakam lagu Insha'Allah in Malay tuh....huhu...


Pasni makin meletup-letup la lagu Insha'Allah nie kat Malaysia...hopefully respon yang diterima gak baik la macam mane respon yang diberikan sebelum nie...so sama-sama la kite tunggu hasilnyer nanti...macam mane la lidah Maher Zain cakap Malay kan...haha

Sambil-sambil menunggu lagu Insha'Allah in Malay yang xtau bile akan kluar tuh...moh kite layan lagu asal dari Maher Zain nie...



video





Monday, December 20, 2010

...WeLCoMe To The FaMiLy MiA DaNisHa...

Salam semua...Kali nie nak share berita gembira plak ngan korang semua...hehe...Alhamdulillah pada 20 Disember 2010 tepat jam 4.45 petang bilangan ahli keluarga aku dah bertambah sorang lagi....eh bukan anak aku tau...lom lagi....tapi anak kakak aku...

So maka bertambah la  sorang lagi anak buah aku sekarang...tahun nie jer dapat dua orang and dua-dua pon baby girl....sorang bulan October lepas and sorang lagi yang baru nie la...hehe....

Alhamdulillah...baby and ibu nyer pon selamat n sehat...So saja la nak share kat sini gambar baby girl yang diberi nama Mia Danisha Binti Mohd Shukri...hehehe...









Mia Danisha Binti Mohd Shukri, born on 20 Disember 2010 at 4.45 pm , weight 2.82kg....





Thursday, December 16, 2010

....AdUh..!! MuKaKU..!!

Salam semua....adoi...dah bersawang giler blog aku nie....lama kena tinggal...ini la jadinyer kalo dah ketandusan menda and idea nak buat entri baru...hehehe...so kalo korang pasni kan kalo gi mane-mane blog lain tengok dah lama xhupdate...haaa...sama ada tuan blog nyer busy ngan menda-menda lain tak pon ketandusan idea....tapi ase nyer lebih pada ketandusan idea la kot...hahaha...

Okay2....nie bukan nak citer pasal faktor-faktor blog bersawang yer...tapi kalo tengok tajuk entri tuh...nak cakap pasal muka...muka ape...muka cantikkah ?? muka menggerutu kah?? muka tembok kah?? talam dua muka??



hye korrang....!! cantikkah muka ku?? haaahhhh....amik bau...


Oh...tidaaakk....tidddaakk...semua muka yang aku sebut tuh pon bukan...tapi nak cakap pasal muka yang sakit bile kena hentam dengan buah tembikai...sampai berkecai yer tuan-tuan dan puan-puan....tapi bukan la muka yang berkecai...buah tembikai tuh yang berkecai bila dihentak ke muka...

Aduhhh....sakit...sakit...buah tembikai tuh bukan nyer lembik....keras...ateee...kalo dah kena ke muka...jawabnyer memang lebih sakit dari penampor la...hahah....itu la yang nk dijadikan story kat sini...
menda ni berlaku dalam rangcangan yang agak popular gak la...iaitu Amazing Race...tau x?? kalo xtau gi cari mane-mane and bace...kuno bebenor la tuh kalo xtaw....

Nak ditambah cerita lagi...dalam rancangan tuh perserta kena la mengharungi beberapa cabaran untuk meneruskan perjalan ...n salah satu cabaran itu ialah..."Watermelon Launch"....dimana perserta dikehendaki menembak askar besi yang berdiri tuh guna lastik giant dengan buah tembikai...

So sorang minah nie pon guna la seperti yang diarahkan...setelah beberapa kali mencube...idok kena juge ke askar besi tuh....then bile dia try lagi...alih-alih...die terlastik muke die sendiri dengan buah tembikai tuh...ppppaaaaakkkkkkkk...!!! nasib tak baik...kena la plak kat muka dia....hahaha...

Kalo korang nak tengok coz mybe xpernah tengok sebelum nie aku ade sedut video tuh dari YouTube and upload kat sini...mybe video nie dah lama xtaw la kan...tpi aku baru jumpe...so saje la nak share kat sini...hehehe...



video





Tuesday, December 7, 2010

...JusTin BieBer DiBaLiNg BoToL...HaHa...!!

Salam semua...nie lagi...lagi n lagi video aku nak share...xhabes video memanjang kan....ate dah ade mende menarik per salah nyer nak share sini...kalo kome xsuke teman nak wat macam mane...teman redha ler yek...hehehe....

Ni kire citer sensasi gak r...macam yang korang bace kat tajuk entri nie...itu la menda yang berlaku...ouccchh...!! sakit wo...hahaha....Justin Bieber kena baling botol ketika mengadakan persembahan...kat mane ntah la...aku jumper video nie kat Facebook...yang lagi kelakor nyer...masa JB kena botol tuh...die ade sebut..."ouch..i didn't feel good.." sebelum tuh pon die ade sebut sumthing...n ape yang die sebut tuh...ade orang siap edit jadikan lagu lagi...hahaha...

Itu la susah nyer jadi popular nie kan....bukan semua orang suke...macam-macam and bile-bile pon orang ley wat kat kite....so kalo korang nak tengok video tuh...nah aku tempekkan kat blog aku nie...selamat menonton...hehehehhe 



video





Monday, December 6, 2010

...MiNaH PaRodY...

Salam semua...hehehe...ok entri kali nie aku nak share video lagi....xhabes-habes video kan...ate nak wat cam ner...itu jer antara modal yang aku ade nak elakkan blog nie dari bersawang kan...hehehe...

Kali nie aku nak bercerita pasal sorang minah nie...name minah nie Katy Brand...die nie asal dar UK...ape spesel minah nie...sebenarnyer kalo kat UK minah nie agak terkenal jugak la...sebab die nie pelakon dan juga pelawak....dari sumber yang aku bace which is Wikipedia...Katy Brand nie penah menang award dalam British Comedy Awards 2008...die dapat award Best Female Newcomer...

Ha...nak dijadikan cerita...ade la satu hari ni aku bukak YouTube...aku nak cari menda lain...last terjumpa la video minah nie.... Sebenarnyer minah nie gomokxxx tau...badan die memang besar...tapi dalam video tuh...die menari lagu Single Ladies by Beyonce tuh...die wat step yang ala-ala step sebijik macam Beyonce wat dalam video clip asal...ko bayangkan...die yang berbadan gitu wat step2 tuh...ko mampu...?? pergh...respect sebab die ley wat....tpi kadang geli pon ade gak...sebab seksi nyer xmenjadi...hehehe...tgk la kat dalam video bawah nie k... :)


video


Nak ditambah lagi citer...rupenyer...minah ni memang banyak buat parody artis-artis terkenal Hollywood...siap buat video clip hokay...bukan parody cikai-cikai jer...dalam kebanyakan parody die tuh....die tak xde la cekup lagu orang tuh and buat sebijik lagu orang tuh macam yang kite selalu dengar....tapi die hanya cekup style n gaya orang tuh...gaya music...gaya suare orang tuh...n masukkan lirik-lirik kelakor die la...antara artis-artis yang die tiru gaya aku ade list n link kan kat bawah nie...xlalu nak upload satu-satu video jadi korang bukak link n tgk kat YouTube k...click jer name yang ade kat bawah nie....mybe banyak lagi artis-artis yang die tiru tapi aku bg nie jer k...yang len cari sendiri...hehehe







Sunday, December 5, 2010

OMG..!! WoW..!!!

Salam semua....papepon terlebih dahulu nak mintak maaf la kalo entri kali ni kurang bersih and mungkin ade yang sensitip...tapi aku just nak share penemuan menakjubkan and kadang mengerikan nie pon iyer jugak...so pada mereka yang membaca jangan la anggap tujuan entri nie adalah untuk mengaibkan ker..memalukan sesape ker...just nak berkongsi jer...hehehehehe....

Al-kesahnyer...pagi tadi aku bukak la Facebook aku...then aku pon terus la tengok update-update kat dalam pesbuk aku tuh...tengok la macam-macam post yang kawan-kawan aku antar...ade yang update status...ade yang update gambar-gambar baru and ade gak yang share video...and dalam banyak-banyak video tetibe aku tertarik lak nk tengok satu video nie yang kawan aku share kat pesbuk tuh... hehehe

Video nie pasal seorang pempuan nie...aku xtau la name die sape... n asal die mane..malas nak cari details...tapi die nie...ade bakat and anugerah yang giler wow!! and ouch...!! hahaha....ape yang aku maksudkan ialah (maaf pada yang sensitip especially kaum hawa) die ade breast yang sangat la besar...n giler kuat...!!
Sebab ape aku kata kuat...?? Sebab dengan buah dada die nie...die mampu untuk kemekkan tin minuman, patahkan kayu , pecahkan buah tembikai and pecahkan batu simen yang selalu orang gune dalam demonstrasi karate tuh...aku xtaw la die ase sakit or x buat menda gitu dengan aset die tuh...memang "karate ability" die tuh lain dari lain sungguh...tapi kalo sakit tak kan la die nak buat semua tuh kan....

Die wat semua nie dalam satu rancangan yang aku sendiri pon xpasti...tapi asenyer ade tulis dalam video tuh...dan masa die wat semua tuh...juri-juri yang tengah tengok ape yang die wat tuh sendiri plak terkejut..haha...so pada korang-korang yang mungkin sebelum nie xpernah tengok...n mungkin ade yang xpercaya ape yang aku tulis...aku share video nie kat sini plak....papepon...kanak-kanak sila dapatkan kebenaran ibubapa dulu k..hehehe...

p/s: sorry yer pada yang sensitif...or mungkin ade yang xboleh terima aku wat post gini...


video







Thursday, December 2, 2010

...SuMBaT SeLaGi BoLeH...

Salam semua...eh?? per menda yang nk disumbat selagi boleh nyer?? ate cube kome kabor siket kat teman...hehe...haa....kali nie nak citer lagi pengalaman menarik aku ngan kawan-kawan aku...tapi kali nie pasal makan-makan n melantak plak...hehehe....

Penah dengar Restoran Seoul Garden x?? penah?? xpernah?? ape tu?? tahu??..mesti ade yang tau...mesti ade yang xtaw kan...so kat sini aku nak share la ape yang aku tau n pengalaman aku sendiri pergi ke restoran tuh...aku pon tahu mase bulan puase lepas...time tuh berbuka puase ngan adik beradik aku kat restoran nie kat City Square, Johor Bahru. Kalo aku google name Seoul Garden...aku tengok restoran nie bukan la kat CS jer...ade lagi kat tempat-tempat lain...kalo nnt tetibe terliur plak pas aku citer nie...bawak-bawak la menggoogle k cari kat mane lokasi yang ade kat tempat korang...Beshnyer kedai nie...ko bayor pada satu harga....then ko ley makan sepuas ati sampai la ko xlarat nak muntah monggek...harga tetap sama...xyah nak riso-riso dah....


Pasni kalo nampak logo nie kat mane-mane..ini la kedai yang aku maksudkan...



Mesti ade antara korang yang tertanya-tanya..per ker menda la yang besh sgt pasal kedai nie...ape yang special nyer?? Sedap ker?? Murah ker mahal?? Halal ker tiddaaaakkk...?? Sabor...sabor...aku nak bagitau la nie...tapi papepon menda first aku nak cakap restoran nie makanan die memang ditanggung HALAL...


Dalam Restoran Seoul Garden, City Square, Johor Bahru


Nak tau ape special...special nyer kat sini...konsep kedai nie....ko nak makan...ko masak...kire macam layan diri la...die sediakan bahan-bahan mentah yang dah siap sedia untuk dimasak...ko amik kutip-kutip kat buffet line yang disediakan...then ko masak n melantak sampai kembong...


Nie la meja tempat nak memasak dan melantak..hehe


Pilihan makan die plak...maakkk aaaaiii...melambak-lambak...macam-macam ade....jenuh la nk mencuba satu-satu...kat sini nasi pon ade...cume nasi tuh...kalo dah datang tempat-tempat gini bukan la makanan yang utama...cume kalo ko nak..ko pergi la ceduk sendiri kat tempat nasi...

Habes tuh ape makanan yang utama ?? Haaa...makanan utama kat sini mesti la makanan-makanan BBQ and steambot...uish....kalo ko pergi jer kat buffet line die yg diletakkan bahan-bahan masakan yang mentah tuh....macam-macam ade...ayam aje untuk BBQ...nak dekat 6 7 jenis flavor...ade chicken tom yam, chicken coffee, chikcen curry and banyak lagi la...pastu ngan sotong pon sama...macam-macam flavor...daging pon hade...seafood pon ade...lamb blackpepper la...ish...banyak la... Tak campur yang untuk steambot lagi...macam-macam makanan mentah untuk steambot ade... pastu kat buffet line tuh plak...de plak bahagian salad-salad nie...fruit salad pon ade....so agak-agak nak diet sket or vegetarian maybe...korang pon still ade choice...tapi kalo datang sini nak diet-diet...pada aku memang xberbaloi la.


Haaa...kutip-kutip mana yang korang nak...jangan nak malu-malu...


Bile dah jenuh memilih...dah amik macam-macam untuk dimasak...so ape lagi....kena la masak kan...xkan nak makan mentah-mentah plak...tapi kalo lalu nak menyumbat mentah-mentah...ikot suke korang la kan....hahaha...kalo nak masak....mane yang nak dimasak secara BBQ...letak la kat atas hot pan yang die sediakan...kalo mane yang steamboat tuh...letak la kat dalam bowl yang ade soup untuk steambot tuh...soup plak kite ley pilih masa kite bayar awal-awal datang ke restoran nie....konsep kedai ni bayar dulu baru makan sampai kembong...hehe...pas dah habis masak ape yang korang amik tadi...kalo rase nak lagi...pergi jer kat buffet line td...amik lagi...dan lagi...dan lagi...dan lagi...sampai la korang rase memang dah xboleh makan dah...kalo makan lagi nak termuntah balik sebab full...haaa...itu yang besh...


Ting tang ting tang....jom masak...!! 


Eh xkan makan jer?? Minum camner?? jangan riso air pon kite ley amik sendiri...amik la selagi mampu...bukan air kosong jer tau...ade air juice and berkarbonat gak...pilih jer nak ape...kalo rase nak tercekik banyak kali pon xper...sebab air memang ley tambah sesuke hatimu...haha...

Kalo agak-agak dah penat makan BBQ and steamboat..ase nak pekena ABC plak...pergi jer...buat la sendiri...amik ais hancur die...pergi kat bahagian bahan-bahan untuk ABC..then make ur own style ABC..!! kalo pandai ngadun nyer...sedap la jdinyer...kalo xsedap tuh....salah sendiri la kan...sebab sendiri yang buat....pastu kalo nak makan salad buah plak...pergi la amik...segala salad pon ko nak lahap amik jer la...haha....

Eh bukan tuh jer yang ade hokay...eskrem pon ade....macam-macam jenis eskrem ade...pilih jer mane nak...kaut la banyak mane ko nak...pon same gak...makan la sampai pitam...haaa....memang puas giler kalo makan kat sini...BERBALOI-BALOI....~~


Kalo dah segala menda nak dimakan...nie la hasil nyer kat atas meja tuh...penuh..!!  tapi licin coz sedap..!!


Aku nie asik citer pasal makanan die jer kan...harga dari td xsebut-sebut bape hengget sorang kena bayor kan...ni nak bg tau la...korang ley refer kat gambar bawah nie kalo nak tau harga...die kire per person...so refer la gambar bawah nie....


Lai..lai...lai..mali tengok...!!


Pada aku untuk jenis makan yang gini....makan selagi boleh...harga yang die tetapkan tuh kire macam berbaloi gak r...tambah plak...semua nyer sedap...lagi la berbaloi-baloi....kalo bijak lagi...try la plan n datang time-time harga yang lebey murah dari biasa...lagi la ko untung...macam aku ngan kawan-kawan aku selalu nyer datang weekdays petang sebelum kol 4.30 pm...sebabnyer nak dapatkan price untuk student...tunjuk jer kat matrik nanti tau la die nk bagi price mane...


Memang benor ler pon...hehe


Ape aku cakap ni..kalo korang yang dah penah merase mesti tahu betapa puas n berbaloi nyer makan kat sini...pada yang belum tuh...kalo ade rezeki pergi la try...then tgk korang puas ati or x...kalo x tuh maknenyer korang la yang xbetol...hahaha...nie bukan promote sebab aku di bayor ape-ape eh...idok pon...tapi promote sebab kepuasan nikmat makan kat sini...heheh....soooo....SELAMAT MENCUBA...!!



..InDaH SunGGuH...

Salam semua...adoi..sekali lagi macam bese la...blog aku bersawang sebab dah lama tinggal..nak wat macam mane...banyak kekangan...itu ini...sana sini...so tinggal jer la...terpaksa la tunggu masa-masa yang sesuai nak hupdate...

Haa...cakap sal entri kali nie...per menda yang indah sangat?? hehehe...bukan mimpi indah k...tapi nie keindahan yang memang memukau....

Sebenarnyer nak citer pasal pengalaman aku sendiri la....diam tak diam...upenyer dah nak dekat setahun dah lagi beberapa minggu aku pergi n balik dari salah satu pulau yang terindah penah aku pergi...PULAU TIOMAN...!!

Aku pergi sana ngan kawan-kawan aku yang lain...6 orang semuanyer yang pergi...kitaorang g sana dari 18 December - 21 December 2009....walaupon dah hampir setahun...tapi...keindahan pulau tuh...ingt lagi sampai arini...pendek kata...kalo sebut jer pasal Tioman...bertubi-tubi la pujian n citer kuar dari mulut aku..sangat seronok....

Kitaorg gi ke pulau tuh nek ferry la opkos...bayaran tiket pergi balik dalam RM70....yang besh nyer...kite dah siap beli tiket pergi balik kan...tapi...tarikh kite nak gune tiket tuh terpulang la pada kite kalo awal balik..awal la gune...kalo lmbat blik lambt la gune...kitorg nek ferry dari jeti kat Mersing...n perjalan nek meredah laut tuh ade la dalam 1 jam lebey...scary gak r tym tuh..sbb nyer...ombak kuat...tapi seb bek panjang umur lagi...alhamdulillah...


Nie la ghuper nyer dalam ferry tuh...


Then bile dah sampai kat tempat yang kitaorg nak turun tuh....excited sgt...sebab air die...bukan men biru lagi...crystal blue...sgt2 menarik k...kuar jer dari ferry tuh...trus mcm kagum giler...tgk air kat marina tuh...


Nie ler ghuper nyer air kat Marina tuh...tempat kitaorg turun ferry...cantekk...!!


Then kitaorg pon bergerak la pergi ke tempat menginap...uish...nie bukan percutian mewah sangat....nak duduk hotel 5 6 7 8 bintang....duduk chalet biase jer..sesuai la untuk student maaa.....budak2 bujang....n pemandangan luar chalet tuh pon sgt cantik....tapi aku lupe la ape name chalet tuh...Coral Blue ase nyer...something yang blue blue la...hehehe...


Pemandangan luar dari pintu chalet... :)


Sepanjang kat sana...aktiviti yang paling besh adalah...snorkeling...!!! 1st time aku wat menda nie...n pengalama tuh mmg sgt menarik...snorkeling di air yang crystal blue...then ikan-ikan plak keliling ko...kadanag dah ase macam dalam citer Enchanted plak....hahaha.... "AAaaaaAAaaaaaa~~~" trus kuar semua ikan-ikan...hahah....padahei umpan bg makan biskut jagung...melambak-lambak la ikan datang...hehehe...

Paling x menahan...snorkeling kat taman laut....uish...bedebor asenyer...sebab ade ikan todak..!! panjang lak tuh... ngetor nak snorkeling situ...riso kot ditusuk nyer plak kang...hahaha



Lokasi pertama untuk snorkeling...


AaaaAaaaAaaa~~~ come-come....hehehe


..Bagi ikan makan biskut jagung...


Nie la kami ber-6 yang gi sana...

Haa..itu la serbe sedikit kesah n pengalaman aku ngan kawan-kawan time belajor dulu pergi bercuti...malas nak citer lebey..sebenar nyer banyak lagi nak citer tapi xper la...hehe...kire iniler percutian plg mewah kitaorg n paling besh n paling memberi kesan....sampaikan hari nie...aku ingat...dah nak dekat setahun dah pon...hope pasni ade la peluang lagi nak ke sana...or mybe pulau-pulau lain yang indah juge... :)