Sunday, October 31, 2010

KuDa KoNPiuS

Haha...kuda ape plak yang konpius nie kan...haha...xde pon kude yang konpius sebenarnyer...yang "konpius" sebenarnyer orang yang dalam video kat bawah nie...video nie sebenarnyer aku dah tunjuk n share dgn ramai orang dah tapi saje nak share ngan korang kat sini plak....aku sedut video nie dari Youtube...

Video nie sangat-sangat kelakar...menarik...n terkejut...terkejut sebab xsangka sampai boleh keluar sesuatu yang sangat xdiduga...sebab tuh la aku nak share lagi kat sini...haha...mamat a.k.a minah nie ley wat bunyi binatang espcially kuda dgn sgt perfect...sebijik mcm bunyi kuda...die bahasakan diri die sebagai BM @ Big Mouth....


Bakat luar biasa nie ditemui dalam sebuah rangcangan realiti adaptasi dari Britain iaitu Britain's Got Talent...yang kat Amerika pon ade...n kali nie...kat Filipina...iaitu Pilipinas Got Talent...selamat menonton n gelak guling-guling la yer...haha...


video






Saturday, October 30, 2010

KaiN PeLeKaT - JaNgaN BaWaK TiDo...

Salam semua...haa...tau x ape itu kain pelekat?? penah pakai x?? Yang pempuan tuh mustahil la penah pakai kain pelekat...kalo ade tuh...mungkin dah terdesak sgt la kot xde kain lain nk dipakai dah...tapi kalo aku...penah jer pakai...tapi bile kali terakhir aku pakai...aku sendiri pon x hengat dah...mmg jaaaaraaaannnngggg sgt aku pakai...bab-bab nak ikat kain pelekat...walaupon senang...tapi bile aku ikat...mesti nampak pelik...


 Kalo tak tahu...meh pak cik ajar ikat...hehe


Nie bukan la nak citer pasal aku ngan kain pelekat...sebab sememangnyer aku xde pon koleksi kain pelekat...kalo dalam loker kat sini...sehelai pon xde...mmg xsuke sgt bebas2 nie...haha....cume just nak citer pengalaman yang ade kena mengena ngan kain pelekat..n ley katakan pengalaman NGERI la jugakkk....arrrgghhh...!!

Al-kesahnye...ade satu masa dulu..tempat kejadian xperlu la dinyatakan...tapi tempat belajar la....aku baru balik dari kelas dengan beberapa orang kawan aku...jadi melangkah punyer langkah...tapak demi tapak...sampai la ke bilik...aku pon bukak la bilik aku...dont expect pon ade orang dalam bilik tuh...coz ingatkn die pon ade kelas n xbalik lagi.....tapi upenyer rakan sebilik tuh ade dalam bilik aku...

Bukak-bukak jer pintu....aaarrrggghhhh...!!!!! ttiiiiddaaaakkk...!!! apakah ituuuu...??!! jeng...jeng...jeng...dang...!! pitam kejap...hehe...xde la sampai pitam just terkejut...


Aaaarrrgghhhh......whats that...!!! hahah...


Bukan ape....si mamat yang tengah tidor dengan lena kat katil tu... xsedar yang kain nyer sudah terselak.....maka membawa kepada penampakan objek "ghaib"..maka ianya turut dikategorikan sebagai 18SX...AWAS KANAK-KANAK SILA PEJAMKAN MATA....haha...paham2 la eh....



Gambar hiasan semata-mata...ntah sape nie xkenal pon...


Bile mamat tuh dah dengar kitorg bising-bising...die pon tersedar...bile dah sedar dgn confident nyer die pon betolkan la kain nyer yang terselak itu...n then sambung tido balik....xtaw la tido betol or x...mungkin kot2 die malu wat2 la cover tido...tapi kalo tido betol pon...menda da jadi...ape ley wat...hahaha....

So kepada laki-laki yang ssuuukkkeeee sgt pakai kain pelekat yang sememangnyer selesa itu....amik pengajaran nie...jangan la pakai kain pelekat masa tido...kalo nak jugak bior la ade sarung lain 2 3 4 lapis dalam tuh...bukan ape nie just untuk elakkan korang mencipta pengalaman ngeri pada orang lain...hahaha....kalo korang xkesian kat diri korang pon please...kesian kan orang sekeliling anda... 

Maafla yer kalo kali nie citer nyer agak tak berapa nak bersih...hahaha....






Thursday, October 28, 2010

SoToNg oH SoTonG...!!

Salam semua...haha...jangan dok pikir sotong lain plak eh bile tgk entri nie...xbermaksud that "sotong" k...hehehe...
Sebenarnyer nak ckap pasal seekor sotong yang boleh dikatakan popular la gak...nak-nak masa musim World Cup yang baru habis beberapa bulan lepas....haaa....masa tuh bukan men kecoh la kan pasal seekor makhluk yang dijadikan sebagai sotong nie...sape lagi kalau bukan "Paul The Octopus" tuh....kenal x?? Kalo xkenal...maaf la yer...mmg korang nie xsensitip isu-isu semasa...


Bukan...bukan....bukan sotong nie....nie species lain nie...Paul The Belakang Lorong....hahaha



Pehal lak aku nak tetibe pasal sotong nie kan....sebabnyer...Paul The Octopus nie lepas satu...satu citer pasal die...dulu masa zaman World Cup siap ade ura-ura yang nak bunuh si Paul nie...sebab ramalan die yang selalu betol...n mengecewakan negara-negara yang kalah...mane x nyer...habis semua perlawanan yg melibatkan Germany dalam World Cup 2010 kat South Africa arituh si Paul nie teka betol...ramalan banyak melibatkan Germany sebab Paul nie diletakkan kat dalam sebuah tangki di Sea Life Centre di Oberhausen, Germany....even final antara Spain n Netherland pon...die teka betol yang Spain menang...sebab tuh la Paul nie jadi popular...dapat buat ramalan dgn tepat sedangkan die just sotong....tapi kita xley la nak percaya kan menda-menda gini...semua tuh kebetulan jer....


Ni la gambar Paul The Octopus sedang membuat ramalan


Masa tuh gak...sebab nak bersaing dengan si Paul nie...kuar la plak macam-macam binatang lain yang nak wat ramalan...dengan harapan nak popular mcm si Paul nie...tapi si Paul jugak yang pegang trofi peramal paling popular...x bagi peluang kat yang len...haha...

Tapi sekarang nie...si Paul nie dah mati...n yang lagi besh nyer...walaupon dah mati...ade gak nie...molot-molot yang xhabes-habes nak wat spekulasi pasal si Paul nie...adoi...sotong jer pon...!! Dari sumber yang aku bace kat Berita Harian...ade plak  sorang pengeluar filem kat China nie...siap buat penyelidikan...yang mengatakan die sangat yakin si Paul nie dah mati sebelum final World Cup 2010...walaupon sumber yang dihebahkan Paul baru jer mati...tuh la penangan si Paul nie...isu pasal bile die mati pon ley jadi sensasi...ley wat kecoh dunia...sotong mati nyer citer lebih sensasi dari orang mati...tapi timbul plak spekulasi mengatakan yang mamat China tuh sebenarnyer saje nk cr publisiti untuk lariskan filem yang die wat bertajuk Who Killed Paul The Octopus?

Hurm...papela eh...yang dah mati tuh udah la...as i said...sotong jer pon...xyah nak kecoh-kecoh sgt...banyak menda len nak dikecohkan...hahah...






AgAk NyeR InGaT LaGi X...???

SaLaM SeMua....Ok untuk post kali nie kire cam feeling2 teringat zaman kanak- kanak la konon...haha
bukan ape...arituh ade la skali dodok ngan kawan-kawan seperjuangan kat universiti terchenta nie (chenta ker??) haha..then tetibe kuar la citer pasal time kecik-kecik suke tgk kartun ape...haa...korang tgk x?? kalo x tgk tuh maknanyer zaman kanak-kanak korang tuh mmg suram r...kalo xsemua pon mesti ade sangkut 1 2 punyer...eh...dulu kartun malaysia besh2...bukan la nak kata kartun sekarang x besh...tapi dulu punyer lagi memikat hati la...walaupon made in malaysia...tapi sampai dah besar panjang nie...ingt lagi....yang sekarang nie plak...banyak amik kartun luar jer...kalo ade pon...mungkin xmenarik...plg2 top pun Upin Ipin...yang len kome tau ker?? haaaaraaam.....idookk.......ok...kat sini aku nak share la...serbe sedikit ape yg aku hengat...mungkin xsemua...tpi nie jer la ape yang aku hengat....

Abu..Singh...Usop...Dol...dalam USOP SONTORIAN

Ha...ingt lagi x kartun Usop Sontorian....dulu kartun nie bukan men lagi hits...mmg besh habes...citer pasal kehidupan budak-budak kampung...pastu ade satu lagi karakter bukan  manusia dalam citer nie kalo korang ingt la...Selebet...haha...iaitu seekor ayam...yang kadang nak berkokok tuh...siap adjust2 suara "ehem...ehem.." lagi...haha...pada aku nie la kartun melayu terbaik masa aku kecik-kecik dulu...sonok habis...hehehe...

Pastu ingt lagi x Yokies...?? Keluarga telur...haha...bukan setakat kartun die jer bentuk telur...tapi umah die pun bentuk telur gak...kalo xsilap aku diorang ni makhluk asing yang turun ke bumi...n umah diorang tuh plak kat hutan....hehehe....aku lupe la ape name karakter dalam tuh...korang cari sendiri la eh...hahaha...tapi kalo agak-agak lupe ghoper mane deme tuh...ni ha ghoper nyer....

Hai...!! Kamilah YOKIES!! Hehe...

Usop Sontorian dah...Yokies pon dah....haaa...kartun Malaysia pon ade watak superhero...kalo ikotkan...tapi bukan Cicakman tau...ade lagi awal n lagi popular n lagi besh dr die...ingt lagi Kluang Man?...hehe...lagu kartun nie...mmg besh...sampai sekarang pon aku ley ingt lagi sket2 lagi die tuh...selalu nyer mat-mat gitar..pandai men men lagi kartun nie guna gitar...bukan setakat lagu...citer die pon besh...

Nie la die KLUANG MAN dgn pembantu die...Tiong Man.....jgn ingat Batman jer ade pembantu...Kluang Man pon hader...

Satu lagi siri kartun plak...dulu sebab citer nie...waah...bersukan aku...haha...kalo x haaarraaamm....tpi idok ler selalu pon....serbe sedikit ade ler mempengaruhi gak...sukan ape eh?? Badminton la kan....haaa...ape lak kena mengena kartun ngan sukan nie?? Banyak sgt kene mengenanyer...sebab kartun nie kesah adik-beradik sebuah keluarga kat Malaysia nie yang mengutamakan sukan Badminton...n adik beradik nie plak banyak mengharumkan nama Malaysia dalm sukan tuh....ape lagi kalo bukan Anak-Anak Sidek....!!! Tapi dalam citer ni xde la asek badminton jer memanjang....ade ler citer-citer lain...citer nakal adik-beradik tuh...n mcm-mcm la....hehe...

Malaysia Boleh..!! ANAK-ANAK SIDEK pon boleh...!! Hehe...

Masa kecik-kecik gak....asenyer xsah la kalo x tgk doraemon kan...watak kucing popular dari Jepun...kalo xtgk just nak cakap la eh...mmg zaman kanak-kanak korang suram la weyh...!! Tapi kat sini aku xmo citer pasal Doraemon...sebab tuh kartun Jepun...tapi kat sini aku nak story morey pasal watak kartun kucing yang Malaysia punyer...aderr...aderr....ape lagi kalo bukan Sang Wira...!! haha...dalam citer nie die tinggal dengan seorang budak gak...hehe...asal si Sang Wira nie plak dari Planet Jingga...

Nie la gambar terbaik SANG WIRA yang aku jumper...hehe...

Sape ingat plak kat Kampung Boy...haha...citer nie adalah hasil karya lukisan Dato' Lat...n ley tahan kelakor la jugak citer nie...ngan ayah die yang mencube macam-macam rekaan pelik yang xpernah menjadi...opah die yang giler sempoi...cikgu sekolah die yang spec bukan men lerttoop vouge besor nyer...hehe...n citer nie jugak pernah mendapat pengiktirafan antarabangsa tau...n bukan ade dalam Bahasa Melayu jer...English pon ade...Jepun pon ade...French pon ade tau...hebat2...ko hader??

Ni la die KAMPUNG BOY....!!

Fuh..~~ ley tahan banyak gak kan sebenarnyer kartun malaysia yang pernah cipta sejarah popular die sendiri kan....n mybe aku ase ade lagi yang xterpikir dek otak aku nie...ape yang aku tulis nie yang mane aku ingt jer la eh...nak lagi...tulis sendiri la..!! Jangan ingat kartun-kartun Malaysia nie xhebat...mungkin xsehebat kartun-kartun luar...tapi penangan die boleh jadi besar dr kartun-kartun luar...hope post kali nie...ley la gak wat korang terkenang zaman-zaman kecik ko n buat ko tersenyum...hehehe....





Saturday, October 23, 2010

...KoNvoKesYen ItU InDaH TaPi MeMeNaTKaN... -part 3-

Salam semua....sebelum pon sudah....sewaktu kejadian pon sudah....so ape jer lagi yang belum?? mestila SELEPAS KONVOKESYEN....kite macam post-convo nyer laporan la nie... hehe....uish...
Ayooo...penat seyh konvo nie sebenarnyer...bile semua dah selesai...majlis dah selesai...mak ayah n keluarga pon dah balik...ko hengat habis mcm tuh jer?? xder nyer....ade jer lagi menda nak kena buat....

Ape lagi kalo x lain xbukan pulangkan balik barang pinjaman....JUBAH KONVOKESYEN.... huuiisshh.... penting nie...kena pulangkan jubah...kalo x...xdpt la nak amik transkrip....tapi nasib baik la untuk pulangkan jubah nie...xpayah nak beratur 3 jam macam mase nak amik...!! kan bgus kalo masa nk amik tuh...senang mcm nak antar...5 minit...10 minit dah settle kowt....

Bile dah selesai amik jubah....dapat la satu resit warna pink...boleh tahan penting gak resit tuh....sebab ape?? sebab...resit tuh kena tunjuk bersama-sama kad pengenalan time nk amik transkrip ijazah kite yang ade mencatatkan segala prestasi kite...ko cemerlang ker....ko kecundang ke...ko dapat kepujian ker....ko dicaci ker...haaa...semua ade dalam transkrip...n dapat gak masa tuh...satu sijil...nak kata lawa...memang x lawa pon...tpi penting...sijil pengijazahan....dimana dalam sijil tulis la aku grad ni dapat kelas ker berapa....

Maka masa tuh...baru la selesai segala urusan ko untuk konvokesyen....haaa...jangan ingat konvo tuh sehari jer...mmg yer pon sehari jer....tapi...persediaan nyer...pastu nk settle kan macam-macam urusan lagi...amik berhari la jugak....eh..tapi ade satu lagi menda yang kena wat after selesai konvo...ape lagi kalo bukan....cuci gmbar time konvo...upload gambar konvo msuk facebook....amik gambar studio konvo yang dah siap....haa...itu pon dikire la yer...hehehe....SEKIAN......





...KoNvoKesYen ItU InDaH TaPi MeMeNaTKaN... -part 2-

Salam semua....nak sambung lagi citer pasal konvo aku arituh....haaa...kalo dalam post sebelum nie...aku ade cakap yang secara ringkasnyer aku buat 3 fasa untuk majlis tuh...n fasa pertama iaitu sebelum konvokesyen...aku dah citer kan pon....memang pening....

So sekarang masuk la plak fasa ke-2  iaitu SEWAKTU ISTIADAT KONVOKESYEN...

Ha...nie kire masa ari kejadian la...hari kite nk masuk dewan n nek pentas semua....hari tu mmg indah yerla sebab kite jumpe balik kawan-kawan masa belajar dulu <walaupon bape bulan jer terpisahnyer pown...>. Then, masa nie la nk jumper family kawan-kawan kite....n banyak lagi la yang indah2....

Masa arituh jugak...ade satu penyeksaan yang dialami...haaa...ape die?? sabar...sabar...tapi sebelum tuh nak citer...sebelum masuk dewan kitorg kena mendaftarkan diri dulu...untuk dapatkan nombor giliran naik ke pentas masa dalam dewan...n nak sahkan kehadiran kita la kowt....pastu kena la plak beratur ikot nombor yang diberi sebelum berarak masuk ke dewan...n duduk dikerusi ikot dalam urutan nombor td...

Nie la tempat istiadat berlansung...exclusive tau gambar nie...hehehe...


Tadi ade sebut pasal penyeksaan kan?? nak tau ape die?? Terseksa menunggu giliran nak nek pentas...!! yang lama ya amat....nak-nak plak....fakulti aku....giliran nyer last....adoi...kematu menunggu....siap ade tuh...yang dah tertidor...sebab lama sgt menunggu...tapi nak wat camner...dah protokol kan..ikot ajer la...

Antara aksi yang boleh dilihat sewaktu menunggu giliran....zzzzzzz~~~


Dah penat menunggu..akhirnya...sampai gak giliran kite...masa tuh...kena bgun ...masuk barisan...then tunggu nama disebut untuk amik ijazah yang diberi dari Pro-Canselor tuh (kalo xsilap la...hehe)....kalo diikotkan...masa nek pentas tuh la saat paling indah....tapi....preparation untuk semua tuh....dgan menunggu lama lagi....tup tup...atas pentas xsampai 1 minit pon...brape saat jer gamak nyer...tapi ..again...nak wat cmner kan....nak lama-lama...ko buat la konvo sendiri... (ckap untuk diri aku gak)....

Bile dah habis istiadat...n dah kuar dewan...haaa...masa nie la nak jadi artis.,.popular ker?? bukan sebab ape...sebab masa nie la sebuk nak bergambar...masing nak mengabadikan kenangan aritu untuk tatapan masa akan datang...nnt ley citer....kat anak...cucu...cicit...piat....kalo panjang umur la...insyaallah....

Kat bawah nie...aku selitkan la beberapa gambar kenangan aku n rakan-rakan mase hari bersejarah 27 September 2010 itu....

Aku...dan kawan-kawan seperjuangan...huhuhu

wakil kaum hawa...hehe

"Kami la graduan muhibah....1 Malaysia katanyer..."


.....to be continue....





Friday, October 22, 2010

...KoNvoKesYen ItU InDaH TaPi MeMeNaTKaN...

Salam semua...untuk post kali nie aku just nak share la tentang pengalaman diri sendiri menghadiri serta melalui majlis konvokesyen...niat hati bukan nak menunjuk atau membangga tapi just nak share pengalaman yang ade...mungkin ade yang bace nie...xpernah merasa...or mungkin ade yang bakal menempuh perkara yang sama selepas ini...so dgn post nie korang serbe sedikit mendapat gmbaran...macam mane majlis tuh sebenar nyer....oh..!! yang ini yang aku lalui kat Universiti Teknologi Malaysia (UTM) la...kat tempat len xtaw la...hehe...so pada yang membaca....n melalui peristiwa nie...sama-sama ngan aku...just nk cakap la...ni dari sudut pandangan aku...sudut korang..aku xtaw...tpi ade aku kesah?? 

Nie la buku yang aku n kawan-kawan lain dapat...dalam buku nie ade name setiap penerima ijazah ker...sarjana ker....PhD kerr...smua ade dalam buku nie

Ok...secara ringkasnyer kat sini....aku leh katakan...ade 3 fasa yang perlu ditempuhi untuk majlis konvokesyen nie....iaitu :

  1. Sebelum konvokesyen
  2. Sewaktu istiadat konvokesyen
  3. Selepas konvokesyen
haaa....nie la tiga peringkat...yang aku lalui semata-mata untuk hari yang boleh dikatakan bersejarah jugak la buat aku....kite cakap pasal fasa pertama dulu k...which is SEBELUM KONVOKESYEN....

Uisshhh....nie la fasa paling memeningkan kepala buat aku...n mybe rakan-rakan aku jugak...kenapa yer?? sebab banyak menda nak kena fikir....sibuk la masa nie pikir...nak pakai ape mase majlis....nak settlekan bayaran untuk majlis konvokesyen lagi...ngat dah hbes belajor xpayah nak bayar pape...melayang jugak RM 200 untuk yuran...mcm2 menda lagi la nk dibayor...pastu pikir pasal penginapan mak ayah n keluarga lagi yang datang...yerla...dah diorg dtg jaoh2 kan...nak-nak plak semata-mata untuk kite...mestila nk cr yg terbaik....tpi nasib baik la aku ade kakak kat johor nie...ley jugak menumpang....tpi bagi kawan-kawan yang lain jenuh la mencari sini sana nk letak keluarga diorg....ade tuh...beberapa bulan awal dah tempah...takot penuh katanyer...masa nie la hotel2 nak buat duit pon....
Antara hotel-hotel yang menjadi pilihan untuk penginapan sekitar UTM nie...

Tapi kan...ade satu lagi...sebelum konvo gak....jenuh la...beratur panjang nie...nk mengambil jubah...gile ker kalo xamik...kena amik....nak xnak...panjang mcm mane pon beratur kena amik...yerla...xkan la selamba radak ko jer kan dalam majlis nnt ko xpakai jubah nek pentas...berdaulat benor kalo wat cmtu...n bukan konvo la kan kalo xpakai jubah....budak tadika grad pon skrg ade jubah...tol x?? jenuuuhhh...jenuuuhh...nak amik jubah nie...aku sendiri 3 jam beratur...!! ngan kawan-kawan aku....ade siap tuh...seawal 7 pagi dah nunggu...tpi xder plak la dpat laporan kot-kot ade plak yang berkhemah kat situ kan...asenyer xde...hehehe....bile dah dpt tuh...bukan men lega....tapi...ade plak kes yang xberapa nak lega....sebab ape?? sebab jubah besor sgt....!! saiz kecik xde katanyer...maka redha jer la ngan jubah tuh..seret pon seret la....

......to be continue....





Ape...??!! MeMBeKu...??!!

Ha....ape yang membeku tuh?? hehehe....untuk post kali nie...aku nak share la ngan korang penemuan ajaib oleh salah seorg kawan aku merangkap roomate yang sama-sama belajar ngan aku....


Al-kesahnyer....si A nie nk memasak burger...haha...tapi besela...bile dah duduk hostel...celah mane la plak nk ade dapur kan dalam bilik...nk plak bilik...ala-ala jer luas nyer...so...alternatif nyer...masak la daging burger dalam periuk nasi....hehehe...haaa jgn ade yang pelik plak...kalo nk tau..ini la alternatif student2 yang duduk hostel kalo nk memasak...nak-nak plak budak universiti...mesti pakar hal2 masak segala menda gune periuk nasi nie...hehehe....

"sape kata boleh gune masak nasi jer...otak pon boleh tau...ko hader??"

Tapi aku bukan la nak jadi agen jual periuk nasi plak kat sini...dok promote kegunaan periuk nasi...haaa..berbalik pada kisah penemuan ajaid si A nie...die nak masak burger....then konon2 nk nmpk mewah n spesel sket katanyer...nk masak la telur skali...kat bilik aku n si A nie ade la sebuah peti sjuk....ala peti mini bar tuh...yang kecik mcm kat otel2 tuh...muat la nk letak celah2 mane yang boleh kat dalam bilik nie...nak dijadikan citer...kitorg simpan telur dalam peti sejuk...n simpan kat tmpat suhu biase jer...bukan kat tempat frozen pon...xpernah kot dibuat org simpan dalam frozen...kalo ade tuh...xtaw la plak kan....

Pastu si A ni pon nak masak la telur tuh...bukak2 jer... tgk2 telur tuh dah crack...or dalam bahasa melayu nyer...retak...hehe...then alang2 dah retak...senang la kan tuan badan nk bukak telur tuh...die pon bukak la...bile die bukak telur...."pluuppp....~~" keluar la seketul telur...i mean...seketul isi telur...hasil dari peti ais yang terlalu sejuk...haha...aku n si A nie pon....belek2 la telur tuh...hahaha...< belek telur yg mengeras tuh k...jgn pikir telur lain plak...haha...> ....so kalo korg yg xpernah nk tgk...telur yang mengeras...n korg plak malas nk wat experiment sendiri....n perlukan rujukan...aku ade letakkan gmbar telur mengeras tuh kat bawah nie...hahaha...so tengok la sampai lebam....

ni la ghuper nyer telur itu...hahaha....



kepada yang nk mencube...mmg sah korang xde keje...tapi selamat mencuba la yer...hahaha





JaNgaN PaNDai CaKaP JeR...

Salam...Hi...sebelum tuh penah dengar x org ckap mcm nie kat korg....or ade terdengar sape2 cakap...or terbace mane-mane....or ape2 jugak la sumber yang boleh...haaaa...nie kat bawah nie...

"bila kita senang ramai la kawan kita...tpi bila kita susah, masa tuh kawan memang susah nak cari"

haaa...ade x?? ade x??...bukan ape...just nk berkongsi la...asenyer mungkin btol gak ape yang ditulis tuh....tapi...korg pernah x terkena....i mean...ade sape2 cakap kat korang....tapi alih2...orang yang bercakap tuh yang xboleh pakai...!! ape kes??!!

Tapi biasalah tuh....manusia...kadang xsedar pon ape die buat...aku pon ade jer xsedar kesalahan yang mungkin aku buat...cume...aku mcm cukup xberkenan dengan makhluk2 yang konon nyer pentingkan persahabatan tapi last2...die yang menghancurkan...pandai plak tuh cakap ayat keramat kat atas...tpi buatnyer....haaaraaaam....xderr...hurm....orang kata keihklasan tuh x nmpak...

Bukan la nk kata aku nie bgus sgt...baik sangat   idok...aku pun banyak salah silap n mungkin aku sendiri xsedar ade buat...yang mungkin aku ade cakap...tpi aku xbuat...tpi sekurang2nyer....biarla berlaku adil masa berkawan....jangan bile seseorg tuh ade kepentingan...baru nak mengekor jer si makhluk tuh...bile makhluk tuh dah xde kepentingan...ko buat xnampak jer makhluk tuh...senang citer bersikap pilih bulu la...

Bukan la jeles ker...aper ker...cume xboleh terima...pandai cakap ayat2 keramat kat atas nun....tapi...xlama lepas tuh....die yang buat menda yang sama...tapi xper mungkin die xsedar kot ape yang die buat..

Ape-ape pon...as i said earlier...aku just nk kongsikan ape yang aku rase...korang suke or tidak...terpulang la...kalo yang membaca...ade terasa hati...maafkan la yer...kalo ase ape yang aku tulis nie merepek ker...kolot ker..poyo ke...n ape2 yang sekutu sebabun dengan nyer...pasni...xyah la gatal2 nk membaca lagi...kang korang lak yang pedih ulu hati....hehe....ADE AKU KESAH??

matila aku....silap2...aku yang wat plak...sedap2 jer kata org pandai ckap tpi xwat...hahaha....tgk2...last2 makan diri plak kan...hahaha...hope tegur2 la eh kalo sape yg kenal aku personally....kalo aku ade wat salah just tegur jer...insyaallah aku terima...hehehe...n aku lagi suke kalo ade org tegur kesalahan aku...sebaik2nyer...kite boleh perbetulkan kesalahan kite...dr kite terus wat salah...btol x?? so jgn malu-malu k tegur kesalahan aku...kadang kesalahan tuh kite bukan nk buat pun...tapi orang salah faham...or kadang...mmg aku sendiri yang salah...or xsedar ape yang aku buat tu sebenarnyer salah...jadi korg la kawan-kawan aku yang nk bantu untuk perbetulkan diri aku sendiri....<tetibe ase mcm pakar motivasi plak kan...padahal diri sendiri pon tak bermotivasi...hahah>





PeRCuBaaNKu

Hi...hurm...xsangka akhirnya kesampaian gak hajat nak wat blog....bukan ape...sebelum nie dah lama ade niat nak wat...tpi mcm xtaw ape nk ditulis...tpi kali nie...wat jugak...sebab ape...sebab...baik kite mencuba dr xde btol x?? maafla kalo cara penulisan nie xde la sehebat mane....n x segah blog2 yang dah ade sebelum nie....org baru...bagi la peluang dulu kan...sket2 lama2 jdi bukit la...org kata pelan2 kayuh...hehe

Niat hati menulis nie mcm nk berkongsi la ape2 yang boleh...kalo ase2 ade menda menarik yg nak dikongsi....boleh la tulis kat sini...kot tetibe naik angin...ley gune blog nie wat lepaskan ase marah...dr memekik sana sini marahkn org lain...org pon marah blik kat kite...haaa...bek nulis kat sini laaaggiiii....bgus...

Tapikan...kalo ikot permerhatian...menulis nie bukan senang...maklumla...org akan membaca...setiap org ade pendapat berbeza....ade setengah tu pikir lain...setengah lain pikir lain...ade boleh terima ape kite boleh...ade plak tu yang akan cakap "ape la poyo sgt die nie" ...xpon mesti ade yang ckap gak " ape menda la dak nie tulis dalam blog die..merepek-repek"...mesti akan ade yang ckap mcm nie....aaahhh mst ade punyer la...jdi ADE AKU KEESAAAHH??!! tol x?? kalo ko xsuke bace ape yang aku akan tulis...xyah la bace....ko xsakit ati....aku pon lagi la ok...kan...sbb aku bukan nyer tau pon sape2 yang bace nie ase ok or x..so hope sape2 yang bukak blog nie...as i said...blog nie hanya untuk berkongsi ape yang aku lalui...terbace ke...pengalaman ke...so xde pantang larang kat sini ( menda yang elok2 la..hehe) . Dan blog nie juge bebas untuk sape2 membace...kalo xsuke...itu masalah korg...bukan aku...tol x?? hehehe....

Jadi papepon...kite same2 la harap blog nie berjalan mcm bese...makin lama makin maju...almaklumla baru nk bermula...n feel free untuk komen or bg pape cadangan n berkongsi pendapat...hehehe....heppy selalu k...!! n salam perkenalan buat semua yang membace...